LinkedIn opslag: 100x din organiske rækkevidde

linkedin opslag

LinkedIn opslag vs. Facebook opslag

Noget der længe har irriteret mig, er Facebook’s organiske rækkevidde for opslag, engagement rates og det generelle skift fra et feed fyldt med opslag fra venner, til et feed med kattevideoer og memes.

Rækkevidden på Facebook falder – sådan lød udmeldingen i hvert fald fra Facebook, da de i slutningen af 2017 testede det nye Explore Feed af.

facebook explore feed

Kort fortalt, så fungerede feed’et således, at alle opslag fra virksomhedsprofiler blev flyttet til det feed, mens venners opslag forblev i det normale feed.

Jeg blev selv udsat for testen af feed’et og oplevelsen var langt fra positiv. Explore feed’et var udelukkende fyldt med opslag fra sider, som jeg førhen har direkte blokeret (Hint: EB.dk).

Siden da har Facebook meldt forskellige ting ud, men nu ser det ud til at mediet gør alvor af deres tests og ruller opdateringen ud for alle.

I en Facebook status fortalte Mark Zuckerberg (grundlæggeren af Facebook), om hvorfor de har valgt at ændre mediet.

Læs den fulde status herunder.

Hvad gør man så?

Man benytter sig af organiske opslag på LinkedIn.

Men ikke fra din virksomhedsside.

Fra de ansattes personlige profiler.

LinkedIn opslag fra personlige profiler

Hvis du ikke allerede har fundet ud af det, så er der stadigvæk store muligheder for utroligt stor rækkevidde på helt normale opslag på LinkedIn.

At det så formentlig skyldes deres dårlige annonceværktøj, det er en helt anden snak.

Jeg testede det selv med indlæg af forskellige typer. De to med størst rækkevidde har jeg indsat herunder, så du kan se resultaterne.

linkedin opslag

linkedin opslag

Du tænker måske, at det ikke er overvældende mange visninger, men hav i mente at min LinkedIn profil på dette tidspunkt kun tæller 296 connections.

Det er næsten 10x rækkevidde (rækkevide / connections ratio) på det sidste opslag, hvilket er uset på Facebook, hvor man oftere ser noget i stil med 0.1x rækkevidde.

Her et opslag fra én af Marky’s kunder:

linkedin opslag nikolaj

Hvad indeholder et godt LinkedIn opslag?

Opslaget skal aldrig bære præg af et forsøg på direkte salg.

Formålet er ikke at skabe direkte salg, men at få gjort et indtryk.

Et opslag på LinkeIn kan kategoriseres som top-funnel aktivitet, så de personer der ser det, er langt fra klar til at købe fra dig.

Opslagene har langt fra fået det, man ville kategorisere som “høj engagement”, men når man sammenligner resultaterne med Facebook-opdateringer, hvor mulighederne for at nå udover sit netværk af venner næsten er umuligt, så er dette ganske fornuftigt.

Èn ting er i hvert fald helt sikkert. Organiske opslag fra en personlig profil på LinkedIn klarer sig markant bedre end alt andet.

Og det behøver ikke tage lang tid at lave disse opslag. For mit vedkommende vil opslagene være præget af konceptet: “document, don’t create”.

En tanke om “LinkedIn opslag: 100x din organiske rækkevidde

  1. Pingback: Guide: Markedsføring af små virksomheder → Sådan gør du

Kommentar er lukket