Gode bøger om startups, markedsføring og personlig udvikling

Jeg har selv brugt lang tid på at lede efter gode bøger, der faldt inden for mit interesseområde. Hvis du, ligesom jeg, synes at startups, markedsføring og personlig udvikling er spændende, så garanterer jeg for, at du vil synes om de fleste af bøgerne herunder.

Secrets of Sand Hill Road: Venture Capital and How to Get It

Rating: 8/10

Hvad kræver det at rejse en investering i et startup? Hvorfor vil nogle VCs presse for et hurtigere exit end andre? Spørgsmål som disse, giver managing partner i Andreessen Horowitz Scott Kupor, svaret på i bogen Secrets of Sand Hill Road: Venture Capital and How to Get It. Står du og skal til at starte et startup eller arbejder du allerede i et? Så ser jeg den her bog som et must-read.

Køb bogen
atomic habits

Atomic Habits: An Easy & Proven Way to Build Good Habits & Break Bad Ones

Rating: 9/10

James Clear fortæller i bogen Atomic Habits hvordan gode og dårlige vaner opstår, hvordan man kan komme af med de dårlige vaner og hvad der kendetegner gode vaner. Bogen gør koncepterne så konkrete, at de er lette at implementere i din egen hverdag. Uanset om du vil stoppe en dårlig vane eller få mere ud af dit liv, ved at opbygge en god vane, så er bogen uden tvivl tiden værd.

Køb bogen
the1thing

The 1 Thing: The Surprisingly Simple Truth

Rating: 5/10

I en tid hvor smartphones, sociale medier og lange møder kan stjæle meget af vores opmærksomhed og tid, er det vigtigt at holde fokus på værdiskabende aktiviteter. Bogens budskab er at vi som mennesker skal fokusere på én ting. Et budskab der leveres godt, men som også bliver ret langtrukkent i sidste halvdel af bogen.

Køb bogen
compund effect bog

Compound Effect af Darren Hardy

Rating: (7/10)

Langt de fleste mennesker fejler, når de forsøger at stoppe med at drikke, game eller spise junkfood. På samme måde fejler de fleste, når de forsøger at starte med at træne, løbe eller spise sundt. I bogen forklarer Darren Hardy hvordan man ved at starte småt OG blive ved, kan opnå ekstraordinære resultater.

Køb bogen
traction

Traction: How Any Startup Can Achieve Explosive Customer Growth af Gabriel Weinberg

Rating: (7/10)

For ethvert startup gælder det indledningsvist om, at man finder den rette plads i markedet, hvor den potentielle kundemasse er stor og interessen for produktet samme. Traction gennemgår forskellige kanaler til at opnå dette og viser eksempler på taktikker brugt af vores tids hurtigst voksende startups.

Køb bogen
lean startup

The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses af Eric Ries

Rating: (9/10)

Når et startup bliver til, så opererer det i en verden af utrolig usikkerhed. Inden det første salg er der ingen garanti for succes. I The Lean Startup gennemgår Eric Ries en række af metoder til hvordan startups lynhurtigt kan teste hypoteser og pivotere hvis nødvendigt.

Køb bogen

Sprint: How to Solve Big Problems and Test New Ideas in Just Five Days af Jake Knapp

Rating: (9/10)

I takt med at koncepter som “Agil udvikling” og “Rapid prototyping” er kommet til, er det blevet uhyre populært for tech-virksomheder, at udvikle små prototyper, før der skrives en eneste linje kode. I Sprint gennemgår Jake hvordan han i hans tid hos Google, udviklede et 5-dages framework, der løser store problemer på blot 5 dage.

Køb bogen

Hooked: How to Build Habit-Forming Products af Nir Eyal

Rating: (8/10)

Der er en grund til at folk bliver afhængige af Facebook, Snapchat, Candy Crush og andre digitale produkter og services. Det er en simpel formular, der narrer vores hjerne til at længes efter mere. Dopamin i lange baner. I bogen Hooked gennemgår Nir Eyal hvordan du selv kan implementere disse teknikker i dit eget produkt.

Køb bogen
exponential-organizations

Exponential Organizations: Why New Organizations Are Ten Times Better, Faster, and Cheaper Than Yours (And What To Do About It) af Salim Ismail

Rating: (5/10)

En ny skare af virksomheder er blevet født. De er bygget på teknologi og algoritmer, der gør dem langt mere skalerbare og i stand til at agere hurtigere. Det har sine fordele i en verden af konstant forandring. Exponential Organizations gennemgår hvordan det sker og hvad det kræver at blive en såkaldt “ExO”.

Køb bogen